The Warrior (Season 3)

The Warrior (Season 3) Bruce Lee

 

Young Jun: Look. I’m not going to make you come. No one should have to kill their own family. But if there’s any part of you that’s thinking about trying to save her, I’m gonna stop you right now.
Ah Sahm: She’s my sister.
Young Jun: And we’re your brothers. It’s time to make a choice, Ah Sahm.
Ah Sahm: OK.

 

Eh, moj „The Warrior“… iliti Bruce Lee meets „Peaky Blinders“. Vrhunska serija koja ima sve elemente za kvalitetan sadržaj. Ali, nije imala previše sreće, jer je kablovska televizija „Cinemax“ zapala u probleme i nije mogla da nastavi sa razvojem ove serije (kao i mnogih drugih). Međutim, pošto je stekla solidnu bazu fanova, uskočio je „HBO“, pa smo uspeli da dobijemo i treću sezonu! 🙂

I kakvo je ona ludilo!

Kao što se možda sećate iz prethodnih epizoda, situacija je prilično eskalirala kada se cela kineska četvrt morala privremeno da ujedini u borbi protiv pobesnelih Iraca i policije. Međutim, nema ovde nekakvog primirja, ni između rasa, a ni između tongova.

 

The Warrior (Season 3) Bruce Lee

 

Mai Ling (Long Zii tong) faktički poništava primirje sa Jang Džunom i Ah Samom (Hop Wei tong) pokušavajući da proda opijum na rivalskoj teritoriji, što ponovo dovodi do eskalacije u koju se (ponovo) meša i policija. Međutim, situacija po Hop Wei uopšte nije sjajna. Dok v.d. gradonačelnik Bakli suptilno štiti Long Zii i njihove teritorije od policije, za to vreme steže za gušu Hop Wei, zatvarajući radnje u njihovom delu kineske četvrti, čime se otežava život stanovništva, a Hop Weiu priliv novca od „zaštite“ radnjica u njihovom delu grada, što čini Jang Džuna sve nervoznijim i oseća da ne dobija poštovanje koje je imao njegov otac.

Za to vreme, nije ništa jednostavnija situacija kod ostalih. Očekivalo se da Bil O’Hara postane novi šef policije, ali umesto toga Bakli dovodi čoveka po imenu (tj. prezimenu) Atvud, koji započinje svoju funkciju agresivnim racijama u kineskoj četvrti i strahovladom, što tera Bila da počne da preispituje svoju budućnost u policiji, koja mu koči i odnose sa porodicom.

Za to vreme, nekadašnji policajac sa Juga, Henri Li, radi u jednom baru i misli da je (najzad) pronašao svoj mir i ljubav (ali glavobolje ga i dalje muče i figurativno i bukvalno). Međutim, izgleda da ga njegovi gresi iz mladosti i dalje ne puštaju na miru.

 

The Warrior (Season 3) Bruce Lee

 

Naš posrednik/preduzetnik Čao i dalje pokušava da balansira između svih fakcija, ali ni on izgleda neće moći još dugo da uživa privilegiju neutralnosti.

V.d gradonačelnika Bakli pokušava da se izbori na nadolazećim izborima da više ne bude samo v.d. i dobija neke neočekivane saveznike.

Vođa (irskih) radnika, Dilan O’Liri sada pokušava da „pliva“ u moru političara, dok se bori za svoje Irce da nađu posao, i pokušava da vidi da li među njima ima potencijalne saveznike ili ne.

I na sve to, u San Farncisko stiže pripadnik tajne policije, zbog informacija da se u ovom gradu nalazi mašina za štampanje falsifikovanog novca, koji sve više kruži gradom, i čini nekoga sve moćnijim.

A za to vreme, Mai Ling pokušava da absorbuje manje tongove u svoj u cilju jačanja svoje vojske, a pride i pokušava da uspostavi (finansijske) kontakte sa pojedinim američkim biznismenima.

A kako će raspetljati ovo zamršeno klupko (ako se i može uopšte raspetljati), saznaćete u trećoj sezoni serije „The Warrior“ (u daljem tekstu: „The Warrior (Season 3)“).

 

The Warrior (Season 3) Bruce Lee

 

Serija nastavlja u istom (odličnom) tempu kao i prethodnih sezona. Na prvi pogled mnoge radnje se paralelno dešavaju i ubrzo postaju isprepletane i komplikuju svima život. Na svakom ćošku će izbijati sukobi, zavere, sklapaće se (privremeni) neočekivani (i najčešće nevoljni) savezi…sve  u cilju opstanka, bilo života, bilo biznisa.

Naravno, rivalski odnos brata (Ah Sam) i sestre (Mai Ling) i dalje je veoma zategnut i niko ne zna kako će se (i da li se može) raspetljati.

Akcija je i dalje na vrhunskom nivou, sa odličnim koreografijama borbi, pogotovo gde su centralni likovi Ah Sam i Li Jong (telohranitelj i ljubavnik Mai Ling), bilo da govorimo o duelima ili „sam protiv svih“ obračunima.

 

The Warrior (Season 3) Bruce Lee

 

Očuvan je i vizuelni i muzički kvalitet prethodnih sezona.

Glumačka postava je isto odlično odradila svoj posao i ne bih ih sada ponovo sve nabrajao, ali ću samo pomenuti likove koji su mi bili najupečatljiviji ove sezone, a to su definitivno Ah Sam (Endrju Kođi je i dalje sjajan), antipatični Bakli (Lengli Kirkvud), odmereni Li Jong (Džo Talšim), luckasti Hong (Čen Tang), izgubljeni Bil (Kieran Biv), snalažljivi Čao (Hun Li) i irska pesnica Dilan (opet odlična rola Dina Jegera). Od novih likova, apsolutno treba spomenuti sjajnog Marka Dakaskosa (ekscentični ubica iz „John Wick 3“) kao Kong Paka, vođu jednog manjeg tonga koji se priključio Long Zii tongu (i koji je stari prijatelj Li Jonga).

 

The Warrior (Season 3) Bruce Lee

 

Iako je (bar meni) serija vrhunska, činjenica je da je njena budućnost neizvesna. „HBO Max“ jeste otkazao seriju posle ove (treće) sezone, ali njena šansa (koju zaista zaslužuje) se krije u „Netflix-u“, koji planira da otkupi prava na emitovanja sve tri sezone i dâ šansu seriji da se pokaže pred većim auditorijumom. I optimista sam da će serija dopasti velikom broju gledalaca koji nisu imali prilike da isprate ovaj naslov. Ko zna, možda će fanovi, kao što je bilo i sa serijom „Lucifer“, pokrenuti #savethewarrior oluju na internetu.

Stvarno nemam šta puno da dodam. „The Warrior (Season 3)“ je odlično ispao.

A ako vam se sviđa ideja „Peaky Blinders smešten u San Francisko 70-ih u koji stiže Brus Li“, onda nemate puno ni da razmišljate da li da gledate ili ne. 😊

 

The Warrior (Season 3) Bruce Lee

 

Dragi čitaoče, da li si do sada imao prilike da odgledaš „The Warrior (Season 3)“…ali i prethodne dve sezone? 😊

 

 

Trailer

Imdb | Rotten Tomatoes | Metacritic

Datum izlaska: 2019. godina (treća sezona je izašla 2023. godine)

Broj sezona: 3 (treća sezona ima 10 epizoda)

Prosečno trajanje epizode: 55 minuta

 

Author: admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 20 =