Dobre vibracije dobar život

Dobre vibracije dobar život Veks King good vibes good life Vex King edicija knjige

 

Sa stotinama i stotinama i stotinama („Dobro, shvatili smo, brojka prelazi hiljadu, blablabla…“-prim.podsvesti) pročitanih knjiga iz oblasti ličnog i poslovnog razvoja, posle nekog vremena počnete da uočavate šablone. Stalno se pojavljuju novi autori koji pišu knjige kako da poboljšate vaš život…i na kraju shvatite da samo recikliraju već poznate informacije (i to na nekom elementarnom nivou), često bez nekih konkretnih koraka za vas. Jednostavno, pretvorene su u nekakve feel good knjige, na koje ćete jednostavno zaboraviti i preći na sledeću.

Međutim, dešava se da se pojavi poneka knjiga koja pokriva neke te elementarne, uopštene stvari, ali ne ostaje na feel good nivou, već zaista osetite da vas knjiga ohrabruje da ZAISTA preduzmete neki korak.

 

Dobre vibracije dobar život Veks King good vibes good life Vex King edicija knjige

 

Knjiga Veksa Kinga „Dobre vibracije dobar život“, srećom, spada upravo u tu kategoriju knjiga.

Jednostavno, od trenutka kada krenete sa njenim čitanjem, bude vam prijatno. Ne u smislu da vam knjiga titra „kako ste vi divni, sjajni, bajni, kako vas Univerzum obožava, trava je uvek zelena, vi sve možete“ i ostali reciklirani klišei…već same reči autora imaju neku toplu, pozitivnu vibraciju, koje će vas pratiti kroz celu knjigu.

Knjiga „Dobre vibracije dobar život“ je podeljena na sedam poglavlja:

  1. Šta je vibracija
  2. Navike pozitivnog životnog stila
  3. Dajte sebi prioritet
  4. Prihvatanje sebe
  5. Ispoljavanje ciljeva je delovanje uma
  6. Ispoljavanje ciljeva – stupanje u akciju
  7. Patnja i ciljevi

 

Dobre vibracije dobar život Veks King good vibes good life Vex King edicija knjige

 

Upravo je prvo poglavlje ono koje je, po meni, možda i najvažnije. Veks King pokušava da nam približi funkcionisanje Zakona Vibracije i Zakona Privlačnosti, kao i to gde grešimo i šta nedostaje u našem pristupu ovim „elementima“. Možda najbolje ovo sumira citat iz knjige:

„Zakon vibracije je primaran u odnosu na Zakon privlačenja. On je ključna komponenta za viši nivo života, za vibraciju na višoj frekvenciji. Kad naučite i primenite ideje iz tog zakona, vaš život će se transformisati. To ne znači da ćete izbeći sve teškoće. Međutim, ono što ćete činiti jeste pronalaženje načina da sve držite pod kontrolom, te da stvorite život kojim ćete biti zadovoljni i koji će vam biti isto toliko dobar kao što i izgleda.“

 

Dobre vibracije dobar život Veks King good vibes good life Vex King edicija knjige

 

I to je (pojednostavljeno) sva nauka! Jednostavno, prvo moramo podići naš nivo energije da bi nam stvari krenule nabolje. To jest, moramo da „vibriramo“ na višoj frekvenciji od one na kojoj smo trenutno. Mora da postoji vibracioni sklad između vas i onoga što želite.

Logično pitanje koje se nameće jeste kako to ostvariti?

Tu nastupa Veks King.

Svako od sedam poglavlja (ili, bolje reći, delova) knjige „Dobre vibracije dobar život“, sadrži u sebi mini-poglavlja, dužine od dve do pet strana, gde se pokrivaju načini i benefiti određenih „pristupa“ u unapređivanju vašeg života i, samim tim, podizanju sveukupne vibracije i energije.

 

Dobre vibracije dobar život Veks King good vibes good life Vex King edicija knjige

 

Veks King će se doticati značaja okruživanja pozitivnim ljudima, promeni govora tela, zahvalnosti, meditaciji, pravim prijateljima, postupanju sa negativnim ljudima, napuštanju toksičnog posla, cenjenja unutrašnje lepote, opraštanja sebi, razumevanju sopstvenog mentaliteta, shvatanju podsvesnog uma, afirmacijama, snazi vere naspram straha, kao i mnoge druge teme.

Knjiga je napisana prilično jednostavnim, razumljivim jezikom, bez puno komplikovanja. Lako i brzo se čita (knjiga, inače, ima oko 240 strana), i može da se osetina neka iskrenost i toplina u autorovim rečima, kao i reči ohrabrenja i podrške.

 

Dobre vibracije dobar život Veks King good vibes good life Vex King edicija knjige

 

„Dobre vibracije dobar život“ su vam poput „3u1“ kafe…samo što se neko potrudio da stavi malo kvalitetnije sastojke u „kesicu“. Pokriće dosta tema na nekom elementarnom, uvodnom nivou, sa jednostavnim i praktičnim smernicama kako da preduzmete neke konkretne radnje za unapređenje svog života.

Ovo je knjiga koju možete mirne duše da preporučite nekome ko ulazi u svet „ličnog razvoja i usavršavanja“. Kao što bi ljudi, na prvu loptu, preporučili, na primer, Tonija Robinsa, Robina Šarmu, Lujzu Hej i slično, sada možete ubaciti u tu grupu i prvenac Veksa Kinga.

Za one koji iza sebe imaju već dosta pročitanih knjiga iz ove oblasti, ovaj naslov, na prvi pogled, vam neće otkriti ništa preterano revolucionarno, ali sigurno ćete primetiti poneku informaciju koja će vam dobro doći, a ima i taj neki back to basics trenutak, da se podsetite nekih elementarnih stvari koje ste možda zaboravili.

 

Dobre vibracije dobar život Veks King good vibes good life Vex King edicija knjige

 

Sve u svemu, „Dobre vibracije dobar život“ je jedna jako lepa knjiga koju ne bi škodilo da ubacite u svoju biblioteku, i da je povremeno prelistate.

 

A ti, dragi čitaoče, kakve su tvoje vibracije ovih dana? 🙂

 

Instagram stranica autora knjige

Cena knjige: Edicija | Vulkan | Delfi

Ocene (i kupovina) na stranim sajtovima: Goodreads | Amazon | Bookdepository | Audible | Waterstones

 

Author: admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 9 =